AJAN OLABİLİRLERMİ

Define ve Define Dışı Etik Olan Her Türlü Konuların Paylaşıldığı Bölüm

AJAN OLABİLİRLERMİ

Mesajgönderen PANORMOS » 30 Ağu 2010, 22:39

Arkadaslar gecende bir başka bir forumda geziniyorum bir bakıyım dedim, tümülüsler ile ilgili yere geldim ama şaşırdım neye şaşırdım derseniz forumda bilgi almak için bir cok kişi yok tümülüsü böle inceledim böle ettim vs gibi bir cok örnek var, bunlara karşılıkta forumdan cvplar gelmekte...Aklıma takılan acaba dedim şimdi tümülüsler sit alanı ya devlet bunları görüp hemen işlem başlatmalı ama ben sanmıyorum bunları tuzak diye nitelendiripi kaçak kazı yapan varsa burda paylaşsın bizde enseleylim düşüncesi aklıma geldi....
ASGARİ OKUYAN, ASGARİ ÜCRETE TALİM EDER...
Kullanıcı avatarı
PANORMOS
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi

Re: AJAN OLABİLİRLERMİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 30 Ağu 2010, 22:57

moloz46 usta,net ortamında kimin ne olduğu belli değil...kimsye iftira atmak bize yakışmaz fakat bizim sitedeki kardeşlerimize hitaben söylüyorum,çok dikkatlı olsunlar ve yasalar çerçevesinde iş yapmaya kalksınlar...mevcud olan yasa,definecilerin sorunlarını zaten karşılamadığı gibi,biz burda ne kadar dersek diyelim kaçak kazı yapmayın diye,yinede kaçak kazılar yapılıyor...kimse kusura bakmasın,bu vatan hepimizin ve birşeyden nasipleneceksek hepimiz nasipleneceğiz...bu vatanın yeride,göğüde,denizide bizim...bu vatan için dedelerimiz çanakkalede omuz omuza savaştı...dişardan sünnetsizler gelip çok rahat rahat kazı yapanları herkes biliyor...şimdi bizlerde burda başka siteleri eleştirmekten ziyade definecilerde biraz uyanık olsunlar diyorum...saygılar...
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen PANORMOS » 30 Ağu 2010, 23:01

Doğru sölüyorsun ustadım benim dikkatimi çeken sanki özendrme yapılıyo gibiydi amaş vs ne bunları bilmem,Aklıma ALLAH rağmet eylesin KEMAL SUNAL geldi onun dediği gibi^^ARAMIZDA AJAN OLABİLİR''....DİKKATLİ OLMAK SART,sayglarımla...
Kullanıcı avatarı
PANORMOS
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi

Mesajgönderen HayatAğacı » 30 Ağu 2010, 23:07

yok kardeş, devlet uğraşmaz, büyük işler çevirenler varsa onları takibe alır.... yerinde kazı yaparkende yakalamadığı sürece dokunmaz... zaten sembol olarak gelen yuvarlak oyma ve benzeri işaretler sıradan mezarlar olduklarından dolayı sit alanı olmaz.... kemikden başka birşey çıkmayan , çıkarsada ufak defek çıkan objelerdir....

tümülüs ve höyük gibi yapılar ise sit alanı ilan edilmiş yapılardır.... burdada bir incelik vardır... daha önceden bilim adamları gelip araştırma yapıp , sonrasında yasal prosodörleri tamamladıktan sonra kayıtlara bilir kişilerin imzalarıyla geçtikten sonra yasal olarak sit alanı ilan edilir... yada yakalanmalar veya ihbarlar neticesinde bilir kişilerin incelemeleri sonucunda kültür varlıkları içerisinde layık görürlerse sit alanı ilan edilir...

ama yakalanma filan olmamış yapılarda sit alanı olmasına rağmen , kaçak kazı sonucu yakalanmalar olduğunda , sit alanı ilan edilmiş kayıtlara geçmiş bir yer gibi muamele görmezler.... yakalandıktan sonra hemen sit alanı ilan edilir ve sit alanı üzerinden muamele görmelerine rağmen farklı işlmeler yapılır..... aynı yerde başka zamanda başkaları yakalanırsa O zaman zaten sit alanı ilan edilmiş bilir kişiler tarafından onaylanmış olduğundan farklı muamele yapılır....

en güzeli, mümkün olduğunca tümülüs ve höyüklerden uzak duralım....bunlar farklıdırlar....

diğer semboller ise sit alanına girmediğinden daha farklı muamele yapılır....

foruma gelipde arazide fotolamış olduğu resimi paylaşır , bizde mezar yerini tesbit etmeye çalışırız... gerisi ise onun bileceği işdir..... ister yasal iş yapsın , ister merağını gidermiş olsun.... bize düşen bilgilendirmek....onun sonrasında yapacağı bizi ilgilendirmez.....

kaça kazı ise uyarılarımız sabittir, forumun en altında kırmızı yazı ile yazılıdır...

biz bilgi veririz, gerisine karışmayız.... verdiğimiz bilgilerde isabetli olabiliyorsak ne mutlu bize.....saygılarımla.
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen HayatAğacı » 30 Ağu 2010, 23:10

moloz46 yazdı:Doğru sölüyorsun ustadım benim dikkatimi çeken sanki özendrme yapılıyo gibiydi amaş vs ne bunları bilmem,Aklıma ALLAH rağmet eylesin KEMAL SUNAL geldi onun dediği gibi^^ARAMIZDA AJAN OLABİLİR''....DİKKATLİ OLMAK SART,sayglarımla...

kardeş ajan olsa ne olmasa ne, çok şükür yasal olmayan bir iş yapmıyoruz...yasal olmayan bir işe kalkışsak, devlet hemen ensemize biner , onda şüpheniz olmasın... şu halimizle yasal olmayan bir işimiz ve icraatımız yok, çok şükür.... :gül
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen PANORMOS » 30 Ağu 2010, 23:15

ustad zaten forumla ilgili bir sıkıntıyı dile getirmedim başka bir forumda bazı konular dikkatimi çekti sizlerle konu hakkında fikir alışverişi yapayım dedim...
Kullanıcı avatarı
PANORMOS
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 30 Ağu 2010, 23:18

moloz46 yazdı:ustad zaten forumla ilgili bir sıkıntıyı dile getirmedim başka bir forumda bazı konular dikkatimi çekti sizlerle konu hakkında fikir alışverişi yapayım dedim...

eyvallah moloz ustam,sitemizle yakından ilginiz taktire şayandır...sevgiler... :gül :gül :gül :gül
YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen PANORMOS » 30 Ağu 2010, 23:23

:tsk ustadım, sayenizde cok güzel bilgiler ediniyorum ALLAH razı olsun...
Kullanıcı avatarı
PANORMOS
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi

Mesajgönderen PANORMOS » 31 Ağu 2010, 00:19

ustad tıfıl yavruları olursa talibim... :komik
Kullanıcı avatarı
PANORMOS
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi
DeFiNeLeRiM YeTKiLiSi

Mesajgönderen alp 80 » 31 Ağu 2010, 13:26

devlet ihpar olmadıkca kaçak kazı peşine düşmez,tarihi eser peşine düşmez,t,eser peşinede gorev dışı düşer jit'i,k'kol u haraç isteeer.mecburi yakalarlarsa veya tesadüfi kaçak kazıdaysan cihaz varsa el koyar savcıya çıkar serbes kalırsın,eser varsa elkoyar bırakırlar olmadı çok yatsan üç ay yatarsın,çok güzel eser olursa bir haftada müzede veya oraya varmadan sahtesiyle degişir yine serbes kalırsın,ençok yatan üç ay yatar.kanunlar aslında okadarda kötü degil sadece benım kanunlardan şikayetim taşınmaz varlıkları koruyamıyor onun haricinde güzel kanunlar.
Hiç bilenlerle,bilmeyenler,bir olurmu ?
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Dön SERBEST KÜRSÜ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir