bınek tası bu sekıl olur mu acaba

Define ve Mezar İşaretlerinin Paylaşıldığı Bölümümüz

Re: bınek tası bu sekıl olur mu acaba

Mesajgönderen resumat » 10 Şub 2012, 22:56

tesekkur yorumumların için yazın ben işten basımı kaldıramam benım için hobı kısın oluyor eger bu donemde yagmur yagarda kal kalkarsa tum cevreyı fotolıcam insallah
Ben bir kişiyim. Ama gene de biriyim. Her şeyi yapamam ama gene de bir şeyler yapabilirim. O yapabileceğim bir şeyleri yapmayı asla reddetmem
Kullanıcı avatarı
resumat
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen resumat » 27 Şub 2012, 00:16

HayatAğacı yazdı:S.A,
kardeş açılmış mezardan kastın aşağıdaki daire içine aldığım yer olmalı... burasının açılmış bir mezar değil... değil derken böyle bir mezar tipi kaya oyma sanduka tipi mezar olur, onunda ölçüleri ve bu taraf ağzı açıklığı uygun değil....kar eridiğinde tabanını kontrol edin.... toprak ise temizleyin, kaya ise öylece bırakın...

kanallar ise kalıp kayayı kopartmak için yapılan kanallardır...mezar kanallarından değil... ben resimlerinizde bu görmekteyim...

yılan sembolüne gelince, şunuda göz önüne alarak arayın... belkide ölen şahıs doğal bir oluşuma yılan sembolü var diyordu..belkide kanalların birisine yılan sembolü var diyordu... yılan sembolünde defineciler çok yanılmakta... bir çok doğal oluşuma yılan sembolü diyebilmekteler....bunu her zaman göz önünde bulundurun...

Resim

Resim

biraz gec oldu ama acılmısın tabanı belkı baska seye fayda olur
Resim
Ben bir kişiyim. Ama gene de biriyim. Her şeyi yapamam ama gene de bir şeyler yapabilirim. O yapabileceğim bir şeyleri yapmayı asla reddetmem
Kullanıcı avatarı
resumat
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen resumat » 27 Şub 2012, 00:27

Resim
Resim

kark kalkınca cogu sey ortaya cıktı butun oymaların hep 5 m re yanı arkası atıyorum önunde kazı yapılmıs bı tane ornegım bu hıc bırsey cıkmamıs en kalıtelı oyma bu dıgerlerı bundan kalıtesız mezarımızın oymasıda bundan daha kalıtesıızdı onuda goz onunde bulundurarak ne gıbı yorum cıkar butun oymalar tek bolgede yogunlasıyor saygılarıla cevre fotalarımız mevcut

not oyma derınlıgı 6-7 cm
Kullanıcı avatarı
resumat
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen HayatAğacı » 27 Şub 2012, 00:37

S.A,
burada iki tür mezar var... bir kaya oyma sanduka tipi mezar, diğer şekil ise blok kesme taşlardan yapılan, zeminden yarım metre veya bir metre aşağıda mezar tipleri.. yalnız tabanını temizlediğiniz kaya oyma sanduka mezarı ile örtüşmekte ama bence yarım kalmış bir mezar... neden dersen, kapak koymak için yapılan fatura ağızı yok ve bir tarafı açık... zannedersem yarım kalmış bana göre...ama yarımda kalsa demekki bundan başkası olabilir... tabii ki ihtimal dairesi içindedir...ona göre araştırmanızı yapmalısınız...saygılarımla.
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen resumat » 27 Şub 2012, 01:01

yarım kalmıs konusunda haklı olma ihtımalın cok yuksek burayı acan kısıyle bır sekılde haberlestık kemık fılan cıkmamıs kar genelı kalkmıs gezdık baktık bu sekıl oymalardan baska emera isaret goremedık oymalarda genelı aynı ıscılık barız bellı oluyor bu mezarın kuzeyınde oymalar bellı bır bolgede 10 mt gıbı aralıklarla mevcut tahmını 7-8 tane var hıc kımse hıc bı sey cıkarmamıs belkıde olmadıgından ama kafamdakı sorular hala gıtmıyor bakıyorum sıtelerde barız işaretler var bu işaret hıc degılse hangı doneme ait oldunu fılan gosterıyo bızde oda yok işçiliklerı az ocak var ocagın kullanıldı taslardan hıc bır emare yok uctumu bu taslar gıbı o t işaret degılse kanal kesıme kalkmıs neden onuda yarım bırakmıs ocakta daha kesılecek alan varken gıbı
Kullanıcı avatarı
resumat
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen malianna » 27 Şub 2012, 07:13

DAHA ÖNCE BAŞKA KONU ALTINDA RESMİNİ KOYMUŞTUM. SANDUKA TİPİ MEAR ÖRNEĞİ BENDE DE VARDI.
belki bir faydası dokunur.

Resim

SAYGILAR
Edison’un lambasına hayran kaldılar, anlata anlata bitiremediler.. ALLAH ’ın güneşinden haberleri yok!!
Kullanıcı avatarı
malianna
Define Ustası
Define Ustası

Mesajgönderen bulut77 » 27 Şub 2012, 23:44

saygısızlık olmasın ama önce ustaların müsadesiile bende görüş ve bilgilerimi paylaşmak isterim tabi yine siz daha iyi bilirsiniz.
zaten dönem soygununa oğramış beli eger arkadaşın dediği gibi yılan resi ise yada vardı bizim burdada aynı yılan resmi var bide kabartmaidi oda dönem soygununa oğramış ve aynı bu kaya teknesine benziyor belki hedyesi kalmış olabilir saygılar.
Kullanıcı avatarı
bulut77
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen malianna » 28 Şub 2012, 11:02

bulut77 yazdı:saygısızlık olmasın ama önce ustaların müsadesiile bende görüş ve bilgilerimi paylaşmak isterim tabi yine siz daha iyi bilirsiniz.
zaten dönem soygununa oğramış beli eger arkadaşın dediği gibi yılan resi ise yada vardı bizim burdada aynı yılan resmi var bide kabartmaidi oda dönem soygununa oğramış ve aynı bu kaya teknesine benziyor belki hedyesi kalmış olabilir saygılar.

herkes saygı çerçevesinde görüşlerini belirtecek tabiki ustam...
SAYGILAR
Edison’un lambasına hayran kaldılar, anlata anlata bitiremediler.. ALLAH ’ın güneşinden haberleri yok!!
Kullanıcı avatarı
malianna
Define Ustası
Define Ustası

Mesajgönderen aga_0074 » 28 Şub 2012, 23:09

bence buralar açılmış mezrlar ve mezarlar için kapak taşı alınmış ocaklar..burda belki şu kanalın olduğu yerde açılmamış bula bilirsin..bulamasan hiç uğraşma

saygılar ağadan..
Kullanıcı avatarı
aga_0074
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen resumat » 01 Mar 2012, 12:14

daha cok mezarın oldugunu dusunuyorum ama gordugunuz gıbı oymaların hepsı kalıtesız ben ocaktan cıkan tasları arıyorum bı yer daha kaldı arastırmadıgım oraya bakayım zaten bura ile ugrasmayı kescem ugrasırsam mezar avcısı olup cıkcaz takıldıgım yerlerı soruyorum zaten yıne insallah fotolar yollarım
Kullanıcı avatarı
resumat
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Önceki

Dön RESİMLİ DEFİNE İŞARETLERİ