CİNLER NASIL BİR YARATIKTIR?

Bu Bölümün Amacı Muhtelif Konular Üzerinden Tartışarak Bilgimizi Derinleştirmektir

Re: CİNLER NASIL BİR YARATIKTIR?

Mesajgönderen Celâleddin » 26 Tem 2010, 17:04

Sayın Alp80,
Onları yaparken, nelere dikkat edeceğiz, niyetlerimiz nasıl olacak, tefekkürümüzü nasıl kontrol edeceğiz? Yani ondan istifade etmenin yollarını da ilim bazında bilmeliyiz. Kamil insandan istifade etmek için bize düşen vazifeler nelerdir? Mesela bu akşam gavsın ziyareti var. Nefsime söz geçirip, 2 oğlumu da yanima alıp, gitmeyi becerebilecek miyim? Yani bize düşen konular da var. Zaten o sebeple mükellefiz. İnşallah o bölümü yazmak nasip olur.
Saygılarımla.
Bana dua edin lütfen. Nurumun tamamlanmasını, ilmimin artmasını isterim. Amin deyiniz. Lütfen.
Allah kandilden ve zamanın gavsından istifade edenlerden eylesin.
Kullanıcı avatarı
Celâleddin
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen alp 80 » 26 Tem 2010, 17:45

amin kardeşim amin,nerde ziyaret verıyor GAVS akşam
Hiç bilenlerle,bilmeyenler,bir olurmu ?
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen Celâleddin » 27 Tem 2010, 11:49

Sorunu sorduğun saatte işten çıkmıştım. Size cevap veremedim. Ayrıca sizi sizle teyit edeyim.
Hiç bilen ile bilmeyenin sofiliği aynı mıdır?
-
O zaman, neyi bileceğiz, nasıl bileceğiz?
Kullanıcı avatarı
Celâleddin
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen alp 80 » 27 Tem 2010, 19:47

tabi bilenle bilmeyen bır olmaz ama istisnalar hariç,ne sofilik bilipte boş işler peşinde koşanlar var,okadarda bılmeyıpte tamamen teslim olup işi gotürenler var kurbanım.
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen Celâleddin » 28 Tem 2010, 11:52

Bilmeden halife olan var mı?
Kullanıcı avatarı
Celâleddin
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen alp 80 » 28 Tem 2010, 13:52

yoktur ustam başımıza ne gelıyorsa zaten bılmedıgımızden gelıyor..
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen Celâleddin » 03 Ağu 2010, 11:59

Cinler, Dedektörleri Etkiler mi?
Onların tutarsız bilgi vermelerine sebep olurlar mı? Bu konuda şahit olduğum bir olayı size anlatayım.
Zamanımızdaki Gavsın mürşidi rahmetli Seyda’yı sağlığında ziyaret etmek için 1221 km. uzaklıktaki köyüne gittim. İlk ziyaretim değildi. Nasip oldukça gidip, nazarlarında bulunmuş, çorbasını içmiştim.
Bir gidişimde, imamlığında namazımızı kıldık. Namazdan sonra herkesle, taleplerine göre ilgilendi. Sonra Peygamber efendimizin de olduğu gibi, camiye bitişik, içten kapısı olan özel odasına çekildi. O, olmayınca herkes camiden çıktı. Ben de bu fırsat deyip, günlük dersimi yapmak için, caminin ön kısmına oturdum. Üzerimi örttüm, zikir çekmeye başladım.
Bir müddet sonra, iki kişinin konuşmalarını duydum. Birisi, mürşidim idi. Hocanın yanında, talebenin nafile ibadet yapması edepsizliktir, diyerek dersimi bırakmak istedim. Fakat bitmek üzere diyerek bitirdim.
Kendisine gelenlerin menfaatini onlardan daha çok düşünen, sünnetullah ehli insan, sağ ayağını caminin camının iç kirişine koymuş, sağ dirseğini de dizine dayamış, sağ eli ile hafif dalgalı sakalını yavaş yavaş okşar gibi düzeltiyordu. O vaziyette cami önündeki misafirlerini seyrediyordu. Onlar, ondan habersiz; onu görmüyorlar. O, onların halini inceliyordu.
Yanında bir kişi de edepli bir şekilde durmuş, ona bir şeyler anlatıyordu. Özel konuşuyorlardı. Ona rağmen, yanlarına gidip dinlemeye karar verdim. Eğer, benim dinlememem gereken bir konu ise, kovsalar bile hiç gücenmez, yanlarından uzaklaşırım. Diyerek, onlara hiçbir söz söylemeden, yanlarına yaklaştım.
Sofi
-Kurban, ben, jeologum. Petrol aramalarına katılıyoruz. Bir yerde petrol olduğunu tespit ediyoruz.. Gidip üzerinde makineyi çalıştırıyoruz. Makine petrol var diye sinyal veriyor. Orayı bir miktar kazıp, tekrar makine ile bakıyoruz. Sinyal artıyor. Fakat, bir müddet sonra sinyal kesiliyor. Makineden çıt çıkmıyor. Bu, birkaç defa böyle oldu. Arkadaşlara söyledim. Onlar
-Bu cinlerin işidir.
Dediler.
-Ne yapacağımı bilmiyorum. Siz ne buyurursunuz?
Dedi.
O, halini hiç bozmadan, dışarıdaki insanları izliyordu. O vaziyette,
-Sofi, bir tane kaba petrol koy. Sonra kabın üzerini de bir bezle ört ki makine görmesin.
Sofi, bütün ciddiyeti ile konuya açıklık getirmek için,
-Kurban, petrolü kaba koymadan önce, makineyi odadan çıkarayım mı? Makine görmesin.
Deyince, bir anda, dışarıdakilere bakmayı bırakıp, bütün heybeti ile doğrulup, ona şöyle dedi:
-Sofi, sofi sana şaka diyorum. Sen makineni kontrol ettir. Makinen arızalı olabilir.
Dedi ve yürüdü gitti.
Kullanıcı avatarı
Celâleddin
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen HayatAğacı » 15 Ağu 2010, 16:37

kilitli....
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Önceki

Dön ARAŞTIRALIM TARTIŞALIM

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir