cümleten selamun aleyküm

Define ve Define Dışı Etik Olan Her Türlü Konuların Paylaşıldığı Bölüm

cümleten selamun aleyküm

Mesajgönderen ErAy » 23 Kas 2011, 21:48

her defineciden dinlediğimiz bir konuyu gündeme getirmek istiyorum, arazide başımıza gelen esrarengiz olaylar... Her ne kadar ben hiç denk gelmediysemde güvendiğim insanlardan esrarengiz hikayeler dinledim. Hemde her kesimden insandan dinledim, yani eğitim seviyesiyle alakasız bir durum söz konusu. Jeofizik mühendisi bir abimiz anlatıyor örneğin; arazide bir gece cihazlarımızla çekim yapıyoruz, telefonum çalmaya başladı, telefonumu kapadım, yine çalmaya başladı, bataryayı söktüm, hala çalıyor, üstelik evden aranıyorum ve evde kimse yok.!

Yine öğretim görevlisi bir abimizden dinlediğim bir olay var, bir akşam üstü çalılık bir alana araştırma yapmak için gidiyorlar, akşam ezanına kadar herşey normal, akşam ezanı okunduktan sonra garip garip sesler gelmeye başlıyor çalıların içinde, daha sonra sesler giderek arttıyor, sanki bir kaç köpek birbirleriyle boğuşuyormuş gibi ürkütücü bir gürültüye dönmüş, ama çalıların içinde gözle görünür bir hareketlilik yokmuş, tabi hemen o bölgeyi terketmişler.

Eğitim seviyesi yüksek bu insanların halüsinasyonları bilmemesi imkansız, ancak arazide yaşanan her olay halüsinasyon değildir. Esrarengiz olaylara şahit olan yüzlerce defineci tanıdım ve tanımayada devam edeceğim. Bir çoğunun ortak özelliği akşam ezanından sonra yapılan çalışmalarda ortaya çıkıyor olması. Neden arkeologların başına hiç olay gelmiyor deriz genelde, çünkü hepsi gündüzleri kazılar yapıyorlar ve araziyle iç içeler. Arazide esrarengiz olayların olması demek defineyi Cinlerin sahiplenmiş olması anlamına gelmez, Çalışma yaptığımız bölge Cinlerin kullandığı bir alan olabilir, eğer gerçekten bir sahiplenme söz konusu olsaydı gündüzleride olurdu. Benzeri hikayeleri sadece definecilerden duymadığımız için arazide böyle şeyler yaşandığında definenin sahipli olduğuna yormamak lazım diyoruz. Çünkü geceyi arazide geçiren avcıların Fırat nehrinin ortasında küçük bir adacıkta irili ufaklı onlarca ateş yandığını, davul zurna sesleri geldiğini söylemeside garipti. Böyle bir durumda Cinlerin ördekleri sahiplendiğini söyleyebilir miyiz ? Hayır, öyleyse geceleri definecilikle ilgili araştırma faaliyetleri yaparken esrarengiz olaylara şahit olmayıda definenin sahipli olduğuna yormamalıyız. Sahipli define fikrine katılmıyoruz diyede esrarengiz olayların tamamen halüsinasyon, uydurma, palavra olduğunu söyleyemeyiz, böyle söylemek kolaycılıktır ve insanlara inanmamaktır.

Önemli olan yaşananlara çözüm üretmektir, insanları bu durumlarda koruyacak duaları araştırıp sunmaktır, bu işi parayla yapan Cinci hocaların eline düşürmeden basit çözümlerle benzeri esrarengiz olayların definecileri rahatsız etmesine son vermektir. Sizlere tavsiyemiz arazide yaşadığınız esrarengiz olaylar için Cinler defineyi sahiplenmiş diyerek rant sağlamaya çalışan Cinci hocalara maddi anlamda hiçbir katkıda bulunmamanızdır. Önümüzdeki günlerde bu konuda etkili olan duaları araştırıp bu sayfada paylaşacağız. Siz değerli ziyaretçilerimizin başından geçen esrarengiz olaylar varsa bunları yorum olarak bu sayfanın altına ekleyebilirsiniz, değerli yorumlarınızı bekliyoruz.. :gül
" Asıl yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır..." Hz. Ali (R.A)''

===============>LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM<===============

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Re: cümleten selamun aleyküm

Mesajgönderen yazan77 » 23 Kas 2011, 22:09

aleyküm selam üstad faydalı bir paylaşım teşekkürler
Kullanıcı avatarı
yazan77
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen alp 80 » 24 Kas 2011, 13:44

15 yıldır bu işi yaparım,hayatımın üçte biri bu işte geçiyor,herşeyle karşılaştım bu işte ama hiç böyle esrarengiz bir olayla karşılaşmadım,inanmıyorum bu tip olaylara,saygılar
Hiç bilenlerle,bilmeyenler,bir olurmu ?
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 24 Kas 2011, 16:37

s.a. tamamen pisikolojik bir olay ...insanlar kafasında canlandırıyor daha sonra da gercekmiş gibi yasıyor...bu daha çok araziye cıktıgında korku hissi olan kişilerde olur ...öyle olguları ne kadar cok düşünürlerse o kadar fazla hayal güçleri gelişir ... :gül
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen ErAy » 24 Kas 2011, 21:12

artık ister hayalgücü diyelim ister korku yada başka bırsey...bu tip olayları yaşayan yada yaşadıgını zanneden çok sayıda ınsan var.bende yukarıda belırttıgım gıbı hıc yasamadım Allah'ta kimseye kısmet etmesın ama inanan imanlı ınsanlar olarak cinlere kesınlıkle ınanır sadece Allah'a kulluk etmelerı ıcın yaratıldıklarını biliriz.burda konu başka boyut kazanıyor ustalarım... cin kavminin,ins (insan) kavmine etkileri varmıdır ? varsa ne gibi etkileri olmuş yada olabılır ? :gül
" Asıl yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır..." Hz. Ali (R.A)''

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 24 Kas 2011, 21:52

Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen ErAy » 24 Kas 2011, 22:25

ustam herhangı bırseye takılı kaldıgım felan yok yanlıs anlasılak ıstemem sadece defıne muhabbetlerınde sık sık karsımıza cıkan bır konuya değinmek ıstedım

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen HayatAğacı » 24 Kas 2011, 22:59

ErAy yazdı:ustam herhangı bırseye takılı kaldıgım felan yok yanlıs anlasılak ıstemem sadece defıne muhabbetlerınde sık sık karsımıza cıkan bır konuya değinmek ıstedım

S.A,
bu tür konularda kimseye birşey anlatamazsın... adam inanıyor.. gördüm ettim diyor... sen yalancısın diyemiyor insan.. ben İmani konularda subutu ve delaleti kati delillerle amel ederim.... ayeti kerimede Allah c.c şöyle buyuruyor: Şüphesiz şeytan ve kabilesi (cinler), sizin kendilerini görmeyeceğiniz yerlerden sizi görürler.”(Araf Suresi, 7/27)

cinler gayb dir bizlere ve gaybi konuları üstüne basarak söylüyorum, Subutu ve Delaleti Kati delillerden alarak amel etmek mecburiyetindeyiz... yukarıdaki ayet böyle bir delildir.. cinlerin görünmeyeceğini ayet açıkca ifade etmekte... cinlerin durumu hakkında ayeti kerimeler ne diyorsa onunla yetinmeliyiz.... bizler onları göremeyiz... onların defineyi sahiplenme gibi bir ayeti kerime yoktur... neden bu konuda ayet diyorumda hadis demiyorum.... İmani konularda Subutu Kati delil derken işte bunu kasdediyorum... Subut(geliş yolu) yani bize kadar en ufak bir başka söz karışmadan sağlam gelen yol... buda Kur-an'ı Kerim ve Mütevatir Hadislerdir.... bunların bizlere kadar ulaşmasında en ufak bir ekleme çıkartma olmadığı şüpheye düşmeyecek kadar sağlam kaynaklarla veyollarla geldi demektir.... bunun yanında Delaletide Kati olmalıdır... neden İtikati (İmani) konularda Delaletide kati olmalıki, İman ettiğimiz bir konuya en ufak bir şüpheye düşmeyelim...

işte Cin konusuda, varlığı, oluşumu,şunu, bunu, hep İmani konulardandır... Subutu ve Delaleti Kati olmalıdır ki şüpheye düşmeyelim....

bir insan istediği kadar yüksek mevkide olsun, bu tür inançlar okumuş okumamış farkettirmez...isteyen istediği gibi inanır... benim cinlerin varlığında en ufak bir kuşkum yok... hiçbir müslümanında olamaz.. cinlerin görünmemesi konusunda da ben Subutu ve Delaleti kati delillerle İtikat ederim....

ameli konular farklıdır, itikati konular farklıdır.... ameli konularda ahad hadislerle de amel edilir... İtikati konularda Subutu ve Delaleti Kati delillerle amel edilir....
saygılarımla.
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen ErAy » 24 Kas 2011, 23:35

üstadım soyledıklerınıze şiddetle katılıyorum.sizinde soyledıgınız gıbı adam gordum dıyor yalan soyluyorsun dıyemıyorsun peki gordum dıyenlerın gorduklerı yada gorduklerını zannettıklerı şey nedir ? yanı hayal ürünü mü yada korkudan dolayı gorulen halisilasyonlar mı ? (amacım sadece bılgı paylaşımı sağlayarak degerlı üyelerimizi daha net bilgilendirmektir.bunu da soru cevap şeklinde yaparsak daha iyi anlaşılacagını dusunuyorum.) :gül

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Dön SERBEST KÜRSÜ