Ordudan Selamlar Bu resimler Bi anlami Varmi

Define ve Mezar İşaretlerinin Paylaşıldığı Bölümümüz

Ordudan Selamlar Bu resimler Bi anlami Varmi

Mesajgönderen duhan » 23 Eki 2010, 18:59

Site sakinleri ve emegi gecen bütün ustalara sevgi saygilarimi sunarim sayin ustalar bu bolge bu tur irili ufakli iki toplu sayila bilcek 100 veya 150m karsilikli iki tepe veya zirve diye bilcemiz bir alan findik bahcesi ilk tepemizde bir kaya userinde kayayi tam boy alamadim yuvarlak bir kaya 2 tane ok bi tane yuvarlak bir sekil 2 goze benser bisi var icinde onlarin hemen ustunde mezara veya insana bensetdim bir oyma oklarin ikisi ayni yonu gozteriyor kare gibi bir oyma daha var butun oymalar ayni kayanin üstünde 30cm bir alanda oklarin biri uste biri altda Oklarin 10 on bes metre ilersinde gozterdi alanda sekilli kayalar var oklarin tam ters istikametinde gine 10 15 metrelik alanda bi delik delin üstünde at eyeri gibi ters duran bi kaya var 10 cm hemen ustunde veya bana ole geldi bilemiyorum
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Re: Ordudan Selamlar Bu resimler Bi anlami Varmi

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 23 Eki 2010, 19:10

sitemize hoş geldin kardeş...
ordunun bazı yerlerini gezme fırsatımız oldu...bölge olarak bol işaretler ve aynı zamanda zor mezarları var.senin burasıda zor biryer,malı alması emek ve sebat ister...eğer arazi yüzeyi bozulmamışsa yer tespiti kolay...senden ricam arazi yüzeyinden fotolar göndermeniz gerekli...şu okun boyu kaç cm??ölç ve arka istikametine 1 cm 1 adım olarak ilerle,bakalım araziye insan mudahalesi olmuşmu...
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Devam

Mesajgönderen duhan » 23 Eki 2010, 19:30

kaldimiz yerden devam o delin ustunde at eyerinin ters hali gibi bir tas bu ok diyer oymalar ayni kaya ustunde butun bu resimler 30 veya kirk metre kare bi alani gecmez bulundu alan
Resim
Resim
Resim
Resim
İLK konuyu acdimda 100 veya 150 metre ilerde ayni buna benser kayalik bir bolge var orda baliha benser onun 10 metre ilersinde kayada delik oyma gibi bi bisi bu alanda 30 veya 40m karelik bir alan da taslik bir alan merdiven gibi kayalarda vardi orda ayni basamak gibi ha bide cisik bi kaya vardi onu unutdum balikga benser kayadan sonra o delik gibi bisinin hemen karsisinda bu alanda irili ufakli kayalarla dolu
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen duhan » 23 Eki 2010, 19:38

arasi temiz abi bugun gitdim daha yanliz arasi findik tarlasi oldunda genis olcekli resim cekme sansimiz yok kisitli resimler ceke biliyoruz agac v.s engelliyo bir bolge ama zaman ve dogasal olaylardan etkilenmisse ona bisi diyemem oklarin boyuna gelince olcmedim ama biri uzun biri kisaydi üstdeki uzun yuvarlak bi daire iki goz var onun hemen yaninda altdaki okda kisaydi altdaki okun yaninda isaret yok kisa dedim taraflari saplari diyer kizimlari tahminen ayniydi sanirim
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 23 Eki 2010, 19:41

kardeş yer güzel fakat sizlerde bize bol fotolorla ve anlıtımlarla destek vereceksinizki bizlerde size yardımcı olalım...şu eğer dediğin taşı temizlersen traşlanma olup olmadığı ortaya çıkar ve traşlanma varsa eğere binip tam karşısında yığma bi yeri verir sana...biriki aya kalmaz orduya bir işim dolayısıyla gelme niyetim var istersen yerinde yardımcı olma imkanımız olur...saygılar...

konunu resimli define işaretler bölümüne taşiyacağım orda bulabilirsin açmış olduğun konuyu
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen duhan » 23 Eki 2010, 20:36

o tasa oturdunda eyermidir nedir ben eyere bensetim ozel olarak işcilik oldu belli taşda sayin ustam resimlerde net cikmamis size bu taşi gozteriyor o taşa gitdinizde ordada ozel bir işcilik oldu belli orta taş yuvarlak hale getirilmiş pointe birlesdirmeye calisdim resimleri ama beceremedim .. delik 10 metre aşşada o yuvarlak taşda on metre düz bakdınızda eyerin karsisinda hersaman beklerim sayin ustam
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen duhan » 23 Eki 2010, 23:48

tecrübelerinize dayanarak burda ne olabilir varsa eyer bunlar işaret olarak kabul edilmelimidir yorumlarinizi bekliyorum sayin ustatlar bilgi paylaşdikca deyer kasanir .......
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 24 Eki 2010, 00:07

duhan yazdı:tecrübelerinize dayanarak burda ne olabilir varsa eyer bunlar işaret olarak kabul edilmelimidir yorumlarinizi bekliyorum sayin ustatlar bilgi paylaşdikca deyer kasanir .......

boş bi yer değil,bu kadar söylemem yeterli...
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen duhan » 24 Eki 2010, 00:49

ustam en son resmin 30 mt civarinda kuvete benser bi kaya vardi ama bu gitmemde bulamadim o kayayi simdi aklima geldi yarimm metre yukseklinde ayni kuvete benser bi kaya vardi saol sayin ustam bos bir yer deil demişsiniz ama iceline girmemissiniz burda ne ola bilir mesarmi var yerlesim yerimi bu isaretlerin anlami ne aydinlatin sayin ustatlar beniii yorumlarinizi bekliyorum...saygilarimla
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen HayatAğacı » 24 Eki 2010, 09:01

kardeş, bölgende kaba kesimler mevcut, ama mezarlık için, ama yakın bir yere götürülmek için kesim yapılmış....

fotolar net değil, artı örtü bitkisi araziyi tanımamızı engellemekte... aşağıda fotolarda açıklamaları yaptım...

yeni resimlerle, güzel bir açıklamada bulunursanız daha aytınlatıcı bilgilere ulaşmak kolay olacaktır...saygılarımla.

Resim

Resim

Resim

Resim
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 24 Eki 2010, 09:06

kardeş oralarda mezar var fakat içinden ne çıkacağı hakkında sana bilgi verebilmemiz için defineyi adamla beraber gömmemiz lazımdı :D zor bir gömü olduğunu üsteki yazımdada belirttim.bundan sonra senin yapacağın iş orayı kare kare fotolayıp bizlerin görmesi gerekiyorki mezarı tespit edebilelim...

birde söylemenin sakıncası yoksa ordunun neresi??
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen tarıkziyad » 24 Eki 2010, 11:21

teşekkürler güzel bir çalışma
Kullanıcı avatarı
tarıkziyad
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen duhan » 24 Eki 2010, 17:57

tsk yorumlariniz icin delik derin ama bakmadik derinline resimleri birlesdirmeye calisdim bukadar becere bildim delin ici soba dirse gibi 50 santim falan sonra direk aşşa iniyo olcmedik delin ust arasi ve etrafinda ayni yeri resimlerini birlesdirmeye calisdim delik oldu yer 1.5 falan yuksekli var etrafini donmeye calisdinizda karsiniza o bilrsektirdim resimdeki kayacikiyo ve delin ust arasi resmi ....oklar on tarafi o yuvarlak kayayi veriyo sanirim tam kapsamli bir araşdirma daha yapmak lazim o kesik kayalar sadece bir bolgede var toplu sekilde bana merdiven basama gibi gelmisdi il onlar yere sabit yorumlariniz icin şimdeden cok tşk ederim .....

Resim
Kullanıcı avatarı
duhan
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Dön RESİMLİ DEFİNE İŞARETLERİ