oymalar ve mağara girişi ?

Define ve Mezar İşaretlerinin Paylaşıldığı Bölümümüz

oymalar ve mağara girişi ?

Mesajgönderen KoRsAN_52 » 26 Eyl 2011, 12:11

oymalar yeni resim yorum yapan ustalarıma şimdiden tşk ederim
bu oymalar üst üste diğerlerinde böyle bşey yok ????
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
KoRsAN_52
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Re: oymalar ve mağara girişi ?

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 26 Eyl 2011, 12:34

korsan,oraları güzel temizlesen daha birkaç işaret daha çıkar...karadenizde yapmış olduğumuz araştırmalarımıza göre karadenizdeki yapılan işaretlerin bir çoğu simetriktir...sebebide bitki örtüsünün arazi yüzeyini görünmez hale getirmesi....
birçok işlaretlerde mezardan ziyade direk gömüleri verir...gömülerinde birçoğu altındır...
senin burada işi bilen biri iyice araştırıp simetriğini keşfetmesi gerekir,yoksa burda hiçbişey olmaz...
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen KoRsAN_52 » 26 Eyl 2011, 12:41

öncelikle yorumun için tşk ederim deşifre ustam :gül
simetrik olarak derken neyi anlatmak istediniz ben oraları güzelce temizlerim dediğiniz gibi temizledik ce yeni işaretler çıkıyor katılıyorum...
üst üste iki oyma var onun teki ni temizleyip araştırırken buldum belki başka işaretler de vardır temizledikten sonra tekrar fotolarım saygıılarım la allaha emanet olun :tsk
Kullanıcı avatarı
KoRsAN_52
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 26 Eyl 2011, 12:49

KoRsAN_52 yazdı:öncelikle yorumun için tşk ederim deşifre ustam :gül
simetrik olarak derken neyi anlatmak istediniz ben oraları güzelce temizlerim dediğiniz gibi temizledik ce yeni işaretler çıkıyor katılıyorum...
üst üste iki oyma var onun teki ni temizleyip araştırırken buldum belki başka işaretler de vardır temizledikten sonra tekrar fotolarım saygıılarım la allaha emanet olun :tsk

1-oyukların derinliği...
2-oyukların ağzının genişliği...v.b.gibi yapılmış yedek işaretler ölçülüp biçilmesi demek istedim...
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen HayatAğacı » 26 Eyl 2011, 12:57

S.A,
oymalarınız mezar oymaları değil kardeş.... doğal olma ihtimali yüksek.... oymaların bir amacı vardır..... amaç nedir? onlarca mesajımda tekrarladım bunu!!! ölü gömme esnasında içine zeytinyağı türevi dökülerek ateş yakılmasıdır... bazı sunak oymaları çok büyüktür, yağmur suyu ile ayinler yapılır... bazı oymaların içinde ateş yakılır yanlarına hediyeler konulur.... her ne olursa olsan yuvarlak oymalar mezar simgeleridir... senin burada ne duruş olarak, ne boyut olarak, ne yapılış olarak, nede konum olarak mezarla - sunakla ilgisi olmayan büyük ihtimal doğal görüntülerdir....

Gömü olayı ise;
hiçbir akıllı insan altınlarını dağa bayıra saklamaz... özellikle birde işaret yapmaz bulunması için.... ben gömülerin özellikle altın gömülerin ancak tesadüfen bulanacağına inanmaktayım...

saygılarımla.
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen KoRsAN_52 » 27 Eyl 2011, 09:57

tşk ederim ustalarım eyvallah :tsk ama ordaki oymalar küçük yani onlarla bişey yapılmaz ki
elimde daha büyük başka bi yerin oymaları var bi de onlara bakın baya büyük
sağlıcakla kalın
Kullanıcı avatarı
KoRsAN_52
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Dön RESİMLİ DEFİNE İŞARETLERİ