efelord yazdı:kardeş haddım olmayarak konuşuyorum ama tümülüs denilince akla ılk gelen nedır çok derın ve çok zor deyilmi bu iş 8 veya 7 metre işi deyil kanka en az 20 metre inmelısınkı girişi bulasın artı sukanalları kil tabakaları bunlar zor iş tümülüsün girişi denlen bır yer yok kapalı mezardır yani heryanı kapatılmış girişi olmaya yer yapacğın şey su kanallarını bulmak daha sonra kil tabakalarını aşmak sonrası kolay

hutame yazdı:2 metre ile 18 metreye kadar girişlei oldugunu duymuştum...bölgeye hakım tepelere yapılıyor genelde...hangı mıllete ait oldugunu bılmek gerek..aslında acılımı kolay dır...

hutame yazdı:evet dogru söluyorsun..ben sadece duyumlarımı dedım dikkate alır almaz arkadaş..uyarın için sagol daha dıkkat lı acıklama yaparız sagol

YAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.

HayatAğacı yazdı:eyvallah...

cok sansını zorluyon sıradışı ustadım 

yılmazer67 yazdı:oo hayat ağacı ustam tam benlik ozaman tümülüs başında geceleri çok mangal yaktım ben en son ramazan ayından önceydi..sayın ustam davetlimsin ozaman ramazandan sonra![]()
![]()
![]()

ilkim111 yazdı:s.a arkadaşlar,
Tümülüsler hakkında oldukça detaylı bilgiler verilmiş fakat yılmazer67 kullanıcı adlı arkadaşın eklediği fotoğralarda görünen yığma kesinlikle tümülüs değil...Tümülüsler bu kadar basit ve cılız değiller...Bu normal bir yığma.Her yığma içinde tümülüs dersek çok yanlış olur. Normal yığmalarda oda olmadığı için girişte aramak yersiz olur. Toprak altında sadece kutu mezar diye tabir ettiğimiz ( halk dilinde işlemesiz lahit ) diye tabir edilen mezar olabilmektedir. Bu arada uzun zamandır nete giriş yapmıyordum, site tüm defineciler ailesine hayırlı olsun...Kolay gelsin.

andrey_wasilova yazdı:BEN SABAH KALKTIĞIMDA ÖNCE YÜZÜMÜ YIKIYORUM, SONRADA BAKIYORUM ACABA GÜNEŞ DOĞMUŞMU DİYE.. EGER GÜNEŞ BENDEN ÖNCE DOĞDUYSA ATIYORUM SANDALYEYİ GÜNEŞE KARŞI BİR KAHVE SÖYLÜYORUM, O SABAH GÜNEŞİ NASIL ISITIR BİLİRMİSİNİZ.. HARİKADIR.. SONRA DÜKKANI AÇARIM, BÜYÜK KEYİFLE.. KAHVE MUTLAKA BİR YUDUM SU DAHİ OLSA OLMAZIMDIR..DÜKKANA GİRDİĞİMDE İSE GÜNBOYU ÇALIŞIRIM. AKŞAM KAPATIRKEN GÜNEŞ ÇOKTAN TEPEYİ AŞMIŞTIR.. İŞ BİLİNE KILIÇ KUŞANA, DEDİK, DEDİLER, AMA NEDENSE YOLU ÖĞRENEMEDİLER...VARAYIM DÜKKAN SAHİBİNE DİYEYİM. BU GÜN GENE GÜNEŞ BATTII..

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir