Üçgen oyma ve Yarım ok

Define ve Mezar İşaretlerinin Paylaşıldığı Bölümümüz

Üçgen oyma ve Yarım ok

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 02 Eki 2010, 09:17

SLM ARKADAŞLAR OYMAMIZ ÜÇGENMİŞ DAHA ÖNCE AMA NE YAZIKKİ KIRMIŞLAR ...BÖLGE YİNE HERZAMAN Kİ GİBİ HAKİM BİR TEPE OYMAMIZ TAM OLARAK GÜN BATIMINA BAKIYOR ... YORUMLARINIZI BEKLERİM .. (BURANIN DAHA ÖNCE TEK FOTOSUNU ATMIŞTIM FORMA AMA BULAMADIĞIM İÇİN YENİ KONU AÇTIM SAYGILAR.)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Re: Üçgen oyma ve Yarım ok

Mesajgönderen HayatAğacı » 02 Eki 2010, 10:31

kardeş, tam üçgenmi yoksa dikdörtgenmi belli olmuyor.... 30 metre alan içerisinde yığma veya taş kırıntılarının en yoğun arazi yüzeylerini araştırmalısınız... resimlerinizde bariz dikkatimi çeken bir mezar arazi yüzeyi göremedim lakin iki emare gördüm...onlarıda aşağıdaki resimlerde işaretledim...saygılarımla.

Resim

Resim

Resim
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 02 Eki 2010, 10:41

HAYATAĞACI USTA SEN BİR HARİKASIN ....GERÇEKTEN BİLİYON BU İŞİ ....YIĞMA ÇAKILLAR YUKARIYA DOĞRU GİDİYOR BİR SET HALİNDE . ORAYI İSTEYECEĞİNİ DE BİLİYORDUM AMA UNUTTUM DESEM YERİDİR FAKAT ORDAN BELEDİYEMİZ ÇOK ÇAKIL ALDI DOLGU İÇİN...AMA !!!YOKLAMAKTA FAYDA VAR!!! ORASI GÜZEL BİR NOKTA 20-30 CM BİR SAPMAN VAR :)
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen HayatAğacı » 02 Eki 2010, 10:49

Resim

Resim
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 02 Eki 2010, 10:53

hocam ikinci resimde yığma çakıllar var ama orayı da köstebekler deşmiş ama boşş

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen HayatAğacı » 02 Eki 2010, 10:58

karşı çakıllı alanı görmek iserim... bizim tümülüs lerin odalarının etrafındada köstebek delileri bulmak mümkün... buda bende tümülüs hastalarına bir tüyo olsun.

Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 02 Eki 2010, 11:12

olur hocam çekelim aynı zamanda orda ki toprak katmalarını da görmüş olursunuzz

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen alp 80 » 02 Eki 2010, 18:15

bu arazı tarım amaçlı kullanılmış,onun için yorum yapmıyorum,ustaların dedıgını yapmanda fayda var
Hiç bilenlerle,bilmeyenler,bir olurmu ?
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen vicelee » 02 Eki 2010, 22:00

yol buranin neresindeki belediye gelip hafriyat almis
herseyden biraz var ama hicbirseyden tam yok
Kullanıcı avatarı
vicelee
Definelerim Piri
Definelerim Piri

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 04 Eki 2010, 08:14

vicelee yazdı:yol buranin neresindeki belediye gelip hafriyat almis

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen Kral » 04 Eki 2010, 09:53

Bakılacak yer burasıdır.

Resim
Kullanıcı avatarı
Kral
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 04 Eki 2010, 10:08

kral kardeşime katılıyorum... :gül
bana bak kral,burda krallık sökmez :mafya :mafya sıkarım belden aşağıya :mafya :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 04 Eki 2010, 11:19

Kral kardeş bence de orası gibi ama cubuk da biraz altını gösteriyor o küçük küp kırığı varya ora diyorr

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen Kral » 07 Eki 2010, 17:46

D E Ş İ F R E 53 yazdı:kral kardeşime katılıyorum... :gül
bana bak kral,burda krallık sökmez :mafya :mafya sıkarım belden aşağıya :mafya :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

bilirim senin sıkmalarını usta. :gül
Kullanıcı avatarı
Kral
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 07 Eki 2010, 17:48

eyvallah kral kardeş,baş tacısın :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül :gül
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen andrey_wasilova » 07 Eki 2010, 21:22

DÜŞÜNELİM, BEN YATTIGIM ZAMAN YASTIKSIZ YATMAM, BAŞIMIN ALTINA MUTLAK AYASTIK ARARIM, BURADA KARE OYMA, TENEKE DE DENİLEN BU OYMA BİZİM BASIMIZIN YASTIGIDIR.HAL BÖYLE OLUNCA ÖNÜNE BAKMAKTA İHTİMAL KUVVETLEDİR.AMA BOYUMUZU KİMSYE DEMEYİZ. ORADA ÖLÇÜ ESASTIR..BİRDE GÖZ VARDIR. BİZE BAKAN İŞTE BUNUDA BULURSAK EBCED HESABIYLA YADA MANTIGIMIZLA YERİ BULURUZ..
" DOĞRU EĞER GERÇEKTEN DOĞRU OLSAYDI, DOĞRU OLMAYA GEREK OLMAZDI.."
Kullanıcı avatarı
andrey_wasilova
ÖzEL ÜyE
ÖzEL ÜyE

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 08 Eki 2010, 16:24

andrey_wasilova yazdı:DÜŞÜNELİM, BEN YATTIGIM ZAMAN YASTIKSIZ YATMAM, BAŞIMIN ALTINA MUTLAK AYASTIK ARARIM, BURADA KARE OYMA, TENEKE DE DENİLEN BU OYMA BİZİM BASIMIZIN YASTIGIDIR.HAL BÖYLE OLUNCA ÖNÜNE BAKMAKTA İHTİMAL KUVVETLEDİR.AMA BOYUMUZU KİMSYE DEMEYİZ. ORADA ÖLÇÜ ESASTIR..BİRDE GÖZ VARDIR. BİZE BAKAN İŞTE BUNUDA BULURSAK EBCED HESABIYLA YADA MANTIGIMIZLA YERİ BULURUZ..

YORUMSUZ...

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen HayatAğacı » 08 Eki 2010, 16:51

andrey_wasilova yazdı:DÜŞÜNELİM, BEN YATTIGIM ZAMAN YASTIKSIZ YATMAM, BAŞIMIN ALTINA MUTLAK AYASTIK ARARIM, BURADA KARE OYMA, TENEKE DE DENİLEN BU OYMA BİZİM BASIMIZIN YASTIGIDIR.HAL BÖYLE OLUNCA ÖNÜNE BAKMAKTA İHTİMAL KUVVETLEDİR.AMA BOYUMUZU KİMSYE DEMEYİZ. ORADA ÖLÇÜ ESASTIR..BİRDE GÖZ VARDIR. BİZE BAKAN İŞTE BUNUDA BULURSAK EBCED HESABIYLA YADA MANTIGIMIZLA YERİ BULURUZ..

bende yastıksız yatarım..hayatta yastıkla yatamam... yün döşekte hayatta yatamam... sert singer olmalıdır.... üzerimdeki yorgan yün oldumu daralırım, hafif olmalıdır.... her insanın yatma şekli farklı olmakla beraber....

ölü gömme gelenekleride farklı olabilmektedir... burdaki aranacak arazinin en uygun yerine yapıldığı düşüncesi oluşmasıdır... sonrasında mezar üzeri emareler bellidir ve ona göre araştırma yapılır... Selam ve dua ile...

Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 08 Eki 2010, 17:25

banada koltukta yatmak sarıyor...bazen dükkanda oturduğum koltukta uyuyup kaldığımı,gece saat 3 de eve gittiğimi bilirim :alayci :alayci :alayci

nerden çıktı yatmaklar yaw :o :o
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 08 Eki 2010, 17:26

Hocam yatmak iyi de şimdi kendimi orada yatan şahsın yerine koyunca biraz korkuyor insan ...öldükten sonra yatak yorgan aramaz insan herhalde diye düşünüyorum ...Ölünce bile rahat yok insana ... :alayci :alayci :alayci

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen seyhani » 08 Eki 2010, 23:27

bu kaya size bir sey ifade ediyormu bana uzerindeki ucgene benzer sekil haricinde (onun insan eliyle yapilmis olma ihtimali var gibi) eger insan eliyle yapildigina eminseniz devam edin ...
40 geceden sonra 40 milyon sabah gorecek gucteyiz zayifiz sanma...

Kullanıcı avatarı
seyhani
ÖzEL ÜyE
ÖzEL ÜyE

Mesajgönderen serkan.0344 » 09 Eki 2010, 12:55

Arkadaşların yapmış oldukları yorumlar gerçekten güzel.Bakmanda kesinlikle fayda var.Üçgen Figürü, Hıristiyanlık sembolüdür.

Doğanın üç unsurunu ifade eder. Bunlar baban-anne-çocuk / Beden-ruh-zihin / Dünya-insanoğlu-cennet şeklinde anlam yüklenmiştir.

Mezar taşlarından bina alınlıklarından çok kullanılmıştır.

üçgen figüründen bizi ilgilendiren iki unsur vardır. Bunlar;

1- Lahit Mezarlar

2- Yukarıdan gördüğünüz gibi zemin altı kaya mezarları

mıcır yığıntısı hafif çökmeler olayı ele verir.bu işaretin sağ tarafında tümülüs yapmaya müsait bir dağ var işaretleri belirgin bir şekilde takip etmen gerekir. üçgenin diğerlerinden farklı olan ucunu bul.ölç.her cm yi 1,6 metreden sesapla farklı olan ucun istikametinde ilerle boşluk testi yap. bir diğer bulguda üçgen işaretleri mezardan uzak bir yerlere yapılmaz işaretin hemen arkasını incele boşluk testi yap.bi dedektörle diyer yorum yapılan yrleride incele tabii.kolay gelsin.

:dede
Kullanıcı avatarı
serkan.0344
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 09 Eki 2010, 13:14

serkan 1 cm 1,6 mt nerden buldun???
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen andrey_wasilova » 12 Eki 2010, 21:01

BÜYÜK KARE OYMANIN OLDUGU YERE BASIMIZI KOYALIM AYAKLARIMIZI UZATIP YATALIM AYAGIMIZIN SON BULDUGU NOKTA NİHAYET NOKTASI OLMALI..
" DOĞRU EĞER GERÇEKTEN DOĞRU OLSAYDI, DOĞRU OLMAYA GEREK OLMAZDI.."
Kullanıcı avatarı
andrey_wasilova
ÖzEL ÜyE
ÖzEL ÜyE

Mesajgönderen seyhani » 12 Eki 2010, 21:43

orda ucgen sekli kesinlikle insan eliyle yapildigi belliyse bayan mezari olma ihtimali yuksektir ancak bana orda bir calisma yapmak fikri pek parlak bir fikir gibi gelmedi nedense sahsen ben olsam bunu baz alip ugrasmam onu belirteyim biraz burdaki ustatlarimiz ustalarimiz hocalarimiz aciklasinlar derine indikce ne gibi sonuclar oluyor anlayalim bakalim amac define hazine deger edecek seylerse burda o dediklerinin olmadigina iddayada girerim kemik bulma ihtimalin yuksektir dogru yeri tespit edebilirsen... ki sunuda ekliyeyim uzakta aramana gerek yok seklin gosterdigi kayanin dibidir veya arkasidir diyebiliriz ama dedigim gibi denemek emek vermek istersen buyur dene bir sey cikarmi diye sorarsan ben sanmam tekrar ediyorum kolay gelsin basarilar ...biraz umut kirici bir aciklama yaptim belki ama daha oncede buna benzer cok seyler gordum daha hic birinden bir sey ciktigina sahit olmus degilim malesef bosa yorulmanizi istemem ...
40 geceden sonra 40 milyon sabah gorecek gucteyiz zayifiz sanma...

Kullanıcı avatarı
seyhani
ÖzEL ÜyE
ÖzEL ÜyE

Sonraki

Dön RESİMLİ DEFİNE İŞARETLERİ