comadoree yazdı:
bu yuvarlak oymanın bu resimlerle alakası yok daha önce gönderdiğim dikdörtgen oymanın hemen yanında bulmuştum mezarda sanduka tipi mezar çıkıp boştu siteden edindiğim bilgiye göre herhangibi bir şekilde yuvarlak oymada işaret yoksa kanal murc izi yoksa mezarı yakında ara deniliyor denildiği yaptım ve buldum boştu üstadlar gönderdiğim fotolar ile isabetli yorumlarınız bekliyorum ALLAHA EMANET OLUN
HayatAğacı yazdı:kardeş , şimdi bu yuvarlak oyma için başka bir yer dedin, şimdi ise aynı yerde diyorsun.... bu kaya oyma mezar dedinizin, oymalarla aynı kare içerisine alıp bir fotolayın..... kare oymalar mezar için yapılmış ise mezarları zemin altında olur...büyük ihtimalde zeminaltı kaya mezar olur, yani odası olan mezar tipi olur.... bu resimdekinin ise odası yok, odası olmadığından dolayı kaya mezarı diyemiyoruz, bu tip mezarlara sanduka tipi kaya oyma mezar diyoruz.... bu tip oyma mezarların ise sembolleri yuvarlak oyma olur ve genelikle hemen yanında olur yuvarlak oyması.....
yapmanız gereken, yuvarlak oyma ile bu mezarı aynı karede bir fotolayın... sonra kare oymalar için düzlük olan kayalığın toprakla birleştiği yerleri fotolayın.....

comadoree yazdı:peki arkadaşım sanduka tipi mezarın zemini kaya çıktı dahada altına devammı yoksa dikdörtgen kayanın altında olma ihtimali ne kadar

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir