ErAy yazdı:en tehlıkelı en saldırgan oldukları ıkıncı donemdır ilki ise dişi yılanın yumurta bırakma donemıdır.Allah korusun uzak durmakta fayda vadır.tek ısırıkla 17 gun baygın yatan bırısı olarak sozlerımı dıkkate alsanız ıyı olur![]()

alp 80 yazdı:arkadaşı soktu bu sene elini keseceklerdi nerdeyse,eli kömür gibi oldu,vucudunun başka yerinden parça alıp eklediler eline.

Atilla yazdı:S.A. Eray Bey cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim... sizi Türkiye'deki belirtilen en zehirli tür de (kocabaş engereği, zehir kesesi büyükmüş) sokmamış üstelik... kot kumaş üzerinden ısırmış... siz anaflaktik şoka girmişsiniz neredeyse... hızlı hareket etmek de alkol gibi zehrin yayılımını hızlandırıp etkiyi artırıyormuş belki 10-12 kilometrelik yol bu etkiyi artırmıştır bir de zehir damara tam boşalımla zerk olunmuş olabilir... demek ki çok güvenmemek gerekiyor bu internette yer alan bilgilere...
Ben çocukluğumdan beri Nas ve Felak surelerini okurum bu tip yerlerde ve özellikle tedirgin olduğumda... anlamları her türlü mahlukata ve zarara karşı sığınma amaçlı dua... ama elbette tedbiri de elden bırakmamak gerek...
benim önemli yılan tecrübelerim şunlar:
- belirli alanlarda çok fazla oluyorlar... taşlık kayalık... çayır... bazı çayırlarda yürüdükçe aynı anda 3-4 yılan benden uzağa hamle yapıp kaçıyor... taşlıklarda hızla kaçıp taş ya da kayanın içine saklanıyor...
- çoğu çok küçük, kayarak gittiği için büyük izlenimi veriyor...
- bir kez tam basacakken çiftleşmekte olan 2 yılanın üzerinden atlamıştım...
- bir kez de çeşmeden eğilmiş su içerken zehirli bir yılan kıvrıla kıvrıla ayakkabımın üzerinden bacaklarımın arasından geçip gitmişti (hiç hareket etmedim geçişini izledim)...
başka özellikle ısırılma tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa herkes için iyi olur...
Saygılarımla

Atilla yazdı:estağfirullah... helal olsun... Allaha emanet olun...

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir