yılanların özel hayatı

Arazide Dolaşırken Güzel Manzara resimleri burad Paylaşabilirsiniz

yılanların özel hayatı

Mesajgönderen alp 80 » 07 Eyl 2011, 10:03

Resim
Hiç bilenlerle,bilmeyenler,bir olurmu ?
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Re: yılanların özel hayatı

Mesajgönderen ErAy » 07 Eyl 2011, 11:01

en tehlıkelı en saldırgan oldukları ıkıncı donemdır ilki ise dişi yılanın yumurta bırakma donemıdır.Allah korusun uzak durmakta fayda vadır.tek ısırıkla 17 gun baygın yatan bırısı olarak sozlerımı dıkkate alsanız ıyı olur :komik :gül
" Asıl yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır..." Hz. Ali (R.A)''

===============>LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM<===============

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen Atilla » 07 Eyl 2011, 16:50

ErAy yazdı:en tehlıkelı en saldırgan oldukları ıkıncı donemdır ilki ise dişi yılanın yumurta bırakma donemıdır.Allah korusun uzak durmakta fayda vadır.tek ısırıkla 17 gun baygın yatan bırısı olarak sozlerımı dıkkate alsanız ıyı olur :komik :gül

S.A. bu konuda kafam karıştığı için soruyorum... internette okuduğum bilimsel makalelerde Türkiye'deki yılanların ölümcül olmadığı, ancak alkollü, yaşlı, hasta kişilerde 24 saat boyunca müdahale edilmemesi durumunda sorun teşkil edebileceği belirtilmiş... bugüne kadar görülen tüm türlerin listesi de var... ancak yılan sokmasıyla ölen öküz hikayesi de çok, korku da... ben korkmam ama korkan kişilere bunu anlatamıyorum çünkü duydukları bir sürü hikaye var... bu işin aslını astarını bilen biri cevaplayabilir mi?
-benim bildiğim bir yılan durduk yere insana saldırmaz...
-aksine yürüme titreşimlerini hissettiği gibi korkarak kaçar...
-üzerine basılır ya da kaçacak yer bırakılmazsa ısırmak için hamle yapar...
-en büyüğü 1,5 metredir...
-dişleri kot pantolondan bile geçemez...
siz nasıl 17 gün baygın yattınız? yılan türü, bölge/il, ısırık yeri, şartlar neydi? cevaplayabilirseniz tüm arkadaşlar için faydalı olacaktır...
Saygılarımla...
Tüm yorumlarımı araştırmalarınızı yasal zeminde yürüteceğiniz varsayımıyla ve ön bilgi amacıyla yapıyorum... Kaçak kazı yapmayınız...
Kullanıcı avatarı
Atilla
Definelerim Piri
Definelerim Piri

Mesajgönderen alp 80 » 07 Eyl 2011, 17:16

arkadaşı soktu bu sene elini keseceklerdi nerdeyse,eli kömür gibi oldu,vucudunun başka yerinden parça alıp eklediler eline.
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 07 Eyl 2011, 19:06

atilla kardeşime katılıyorumm yılanlar genelde kendilerine karşı bir tehlike hissetmezlerse cok saldırgan değillerdir aksine bizim onlardan korktuğumuz gibi onlarda bizden korkarlar ama işte bir tehlike hissederlerse o zaman tehlikeli olabiliyorlar arkadaslar dikkat etmek lazım ...

eray ustamız galiba hastaneye gitmekte geç kalmış galiba ustad aman dikkatli ol sonuçta zehir !!!

alp80 üstadım hayırdır orda ne işin var yoksa yılanların baktığı yönde bişeyler mi var dı ? :komik :komik
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 09:38

selamun aleykum yılan sokmasıyla ılgılı cok acı bır tecrubem oldu ve tam 17 gun baygın yattıktan sonra bır hafta da yatakda tedavı gordukten sonra taburcu edıldım...
yılan cınsı Vipera raddei (Ağrı engereği) bölge Doğuanadolu il Kars/Arpaçay.

yıl 2003 keklik avına gıttiğimde farkında olmadan hayvan yumurta bırakırken sarıldıgı çalıya ayagımla basarak gecmek ıstedım dıyorsunuz ya dişleri kot pantolonu delmezmiş dıye tesadufe bakınız kı o gun uzerımde kot pantolon vardı ve sağ bacagımın diz arkasında diz le kasık arasında bır bölgeyi ısırdı
izi halen vucudumda duruyor...
Allah'ıma şukurler olsun kı ne bır rahatsızlıgım var nede alkol kullanırım. yılan ısırınca can havlıyle elımle tutup fırlatıp attım yılanlardan asırı derecede korktugum dogrudur asla ınkar etmem ama can korkusu ınsana her sey yaptırıyor.
kendımı eve nası attım bılmıyorm.10-12 km lik bır yolu nasıl geldım bılmıyorum tek bıldıgım muazzam bır uyku hali ınanılmaz bır can acısı ve ev ahalısının soyledıgı bacagımın hemen hemen her yanının mor oldugu.Mevlam cumlemızı muhafaza eylesın.saygılar.
" Asıl yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır..." Hz. Ali (R.A)''

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 10:15

alp 80 yazdı:arkadaşı soktu bu sene elini keseceklerdi nerdeyse,eli kömür gibi oldu,vucudunun başka yerinden parça alıp eklediler eline.

Allah şifa versin.Attan düşenin halini anlamak için en azından eşşekten düşmek gerekir ki Allah kimseyi ne attan nede eşşekten düşürmesin...

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen Atilla » 08 Eyl 2011, 12:59

S.A. Eray Bey cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim... sizi Türkiye'deki belirtilen en zehirli tür de (kocabaş engereği, zehir kesesi büyükmüş) sokmamış üstelik... kot kumaş üzerinden ısırmış... siz anaflaktik şoka girmişsiniz neredeyse... hızlı hareket etmek de alkol gibi zehrin yayılımını hızlandırıp etkiyi artırıyormuş belki 10-12 kilometrelik yol bu etkiyi artırmıştır bir de zehir damara tam boşalımla zerk olunmuş olabilir... demek ki çok güvenmemek gerekiyor bu internette yer alan bilgilere...
Ben çocukluğumdan beri Nas ve Felak surelerini okurum bu tip yerlerde ve özellikle tedirgin olduğumda... anlamları her türlü mahlukata ve zarara karşı sığınma amaçlı dua... ama elbette tedbiri de elden bırakmamak gerek...
benim önemli yılan tecrübelerim şunlar:
- belirli alanlarda çok fazla oluyorlar... taşlık kayalık... çayır... bazı çayırlarda yürüdükçe aynı anda 3-4 yılan benden uzağa hamle yapıp kaçıyor... taşlıklarda hızla kaçıp taş ya da kayanın içine saklanıyor...
- çoğu çok küçük, kayarak gittiği için büyük izlenimi veriyor...
- bir kez tam basacakken çiftleşmekte olan 2 yılanın üzerinden atlamıştım...
- bir kez de çeşmeden eğilmiş su içerken zehirli bir yılan kıvrıla kıvrıla ayakkabımın üzerinden bacaklarımın arasından geçip gitmişti (hiç hareket etmedim geçişini izledim)...
başka özellikle ısırılma tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa herkes için iyi olur...
Saygılarımla
Tüm yorumlarımı araştırmalarınızı yasal zeminde yürüteceğiniz varsayımıyla ve ön bilgi amacıyla yapıyorum... Kaçak kazı yapmayınız...
Kullanıcı avatarı
Atilla
Definelerim Piri
Definelerim Piri

Mesajgönderen alp 80 » 08 Eyl 2011, 15:32

Resim
yılandan dost olmazmış
Kullanıcı avatarı
alp 80
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 16:39

cevap vermek durumundaydım farkındayım kı anlattıgım mevzu sanırım abartılı olmus kı kımılerı pek ınanmamıs.hoş kımseyı ınandırmak ıcın çaba harcamıyorum.yılanlar hakkında sanırım bılgınız oldukca fazla ama sunu da es gecmeyelım ;Kur'an-ı Kerim'de ki Felak,Nas ve diğer muhafaza ayetlerini okuyarak bir cok bela ve musaallattan kendımızı sakındırabılırız lakin uzerıne bastıgın zehırlı bır yılana hatim de indirsen seni ısırır.Türkiye'deki yılanların ortalama 1,5 metreyi gecemedıgı yazıldı,Alp80 ustamın ınfaz ettıgı yılanlar hemen hemen 2 metre 50 cm nın muhabbetı yapılmaz dıyorsanın buyrun ''Canım Türkiye'mde'' yakalanan küçük solucanlardan bazıları...

Balıkesir : http://www.dursunbeyhaber.com/balikesir ... -video.htm

Hakkari : http://www.akilli.tv/video/369662/Dev-Y ... inews.aspx

Manisa : http://www.webhatti.com/wh-haber-bulten ... yilan.html

Bursa : http://www.sutunhaber.com/87584_haber.html

sanırım bu kadar lınk yeter tatmın olamayan olursa kendısı arastırsın.
saygılar.

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 16:58

Atilla yazdı:S.A. Eray Bey cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim... sizi Türkiye'deki belirtilen en zehirli tür de (kocabaş engereği, zehir kesesi büyükmüş) sokmamış üstelik... kot kumaş üzerinden ısırmış... siz anaflaktik şoka girmişsiniz neredeyse... hızlı hareket etmek de alkol gibi zehrin yayılımını hızlandırıp etkiyi artırıyormuş belki 10-12 kilometrelik yol bu etkiyi artırmıştır bir de zehir damara tam boşalımla zerk olunmuş olabilir... demek ki çok güvenmemek gerekiyor bu internette yer alan bilgilere...
Ben çocukluğumdan beri Nas ve Felak surelerini okurum bu tip yerlerde ve özellikle tedirgin olduğumda... anlamları her türlü mahlukata ve zarara karşı sığınma amaçlı dua... ama elbette tedbiri de elden bırakmamak gerek...
benim önemli yılan tecrübelerim şunlar:
- belirli alanlarda çok fazla oluyorlar... taşlık kayalık... çayır... bazı çayırlarda yürüdükçe aynı anda 3-4 yılan benden uzağa hamle yapıp kaçıyor... taşlıklarda hızla kaçıp taş ya da kayanın içine saklanıyor...
- çoğu çok küçük, kayarak gittiği için büyük izlenimi veriyor...
- bir kez tam basacakken çiftleşmekte olan 2 yılanın üzerinden atlamıştım...
- bir kez de çeşmeden eğilmiş su içerken zehirli bir yılan kıvrıla kıvrıla ayakkabımın üzerinden bacaklarımın arasından geçip gitmişti (hiç hareket etmedim geçişini izledim)...
başka özellikle ısırılma tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa paylaşırlarsa herkes için iyi olur...
Saygılarımla

Sayın Atilla yılan sokmamış sadece ısırmıs derken neyı kast ettınız tam anlayamadım yılanlar genelde ısırırlar zaten arı yada diğer iğneli mahlukatlar gıbı sokup batıracak iğne yada ona benzer uzuv yada organları olmadıgı için genelde ısırırlar yada ben yanlış bılıyorum.saygılar.

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen Atilla » 08 Eyl 2011, 18:25

S.A. inanmamak söz konusu değil Eray Bey, bu nedenle cevap vermenizi beklememiştim... teşekkürüm bilgi paylaşımınız içindi... ayrıca neden bu kadar agresif bir tutumla yazdığınızı da anlamadım... ben eleştirmek ya da yalanlamak gibi bir niyet ya da amaç beslemedim... öyle anlaşıldıysa yazdıklarım ve canınızı sıktıysam kusura bakmayın... başka tecrübeler varsa ben bilmek isterim... ancak Alp80'in tecrübesi maalesef benim fazlasıyla canımı sıktı... bu söylediğim doğru bildiğimi söyleme zorunluluğu hissettiğimden... kardeşim o yılanlar sana ne yaptı da öldürdün... Allah affetsin... selamet versin...
Kullanıcı avatarı
Atilla
Definelerim Piri
Definelerim Piri

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 18:30

kesınlıkle agresıf bır yaklasım ıcerısnde deıgılım kardes eger oyle lanse ettıysem ozur dılerım.benım hayatımda kı en sıkınıtılı anım oldugu ıcın yazarken bıle o korkuyu tekrar yasadım.nıyetım kımseyı kırmaz uzmek yada rencıde etmek degıldır vede olamaz.tekrar ozur dıler hakkınızı helal etmenızı temennı ederım. saygılar.

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen Atilla » 08 Eyl 2011, 21:43

estağfirullah... helal olsun... Allaha emanet olun...
Kullanıcı avatarı
Atilla
Definelerim Piri
Definelerim Piri

Mesajgönderen ErAy » 09 Eyl 2011, 13:11

:tsk :gül
Atilla yazdı:estağfirullah... helal olsun... Allaha emanet olun...

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Dön MANZARA FOTOGRAFLARI

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir