YUVARLAK VE KARE OYMA

Define ve Mezar İşaretlerinin Paylaşıldığı Bölümümüz

YUVARLAK VE KARE OYMA

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:24

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Re: YUVARLAK VE KARE OYMA

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:27

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:31

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:34

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:37

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:39

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:41

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:43

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 06 Eyl 2011, 21:49

buraya güzel bir AR-GE lazım...yer güzel olduğunuda belirteyim...açılmış yer varmı hiç :?:
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:52

hayır üstad çok küçük kazılar var 2 yerde bir metre bile kazılmamış
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:54

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:57

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 21:59

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 22:01

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 22:03

Resim
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 06 Eyl 2011, 22:04

sondam ikinci resime odaklan...buranın işçiliği çoktur,onuda belirteyim
ResimYAPILAN YORUMLAR KESİN OLMAMAKLA BERABER TESPİT İÇİN ÖN BİLGİ AMAÇLIDIR,LÜTFEN KAÇAK KAZI YAPMIYALIM.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen cındar ido » 06 Eyl 2011, 22:11

YENİ RESİM ATTIM SONDAN İKİNCİ RESİM DERKEN HANGİSİNİ KASTETTİNİZ HOCAM
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen D E Ş İ F R E 53 » 06 Eyl 2011, 22:19

cındar ido yazdı:YENİ RESİM ATTIM SONDAN İKİNCİ RESİM DERKEN HANGİSİNİ KASTETTİNİZ HOCAM

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
D E Ş İ F R E 53
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen HayatAğacı » 06 Eyl 2011, 23:18

S.A,
kardeş fotolaman güzel aslında..ama otlar görmemiz gereken emareleri kapatmakta...yada siz en iri taşların olduğu yerleri sadece fotoladınız, dikkatinizi çektiği için...
DEŞİFRE kardeşim dikkatini çeken yeri işaretlemiş zaten... bende biraz daha ayrıntılı işaretledim...ama daha ufak taş birikintileri aramalısın...toprak yüzeylerde, toprakla kaynaşmış 1-2 metre çapında arazi yüzeyi aramalısın...saygılarımla.

Resim
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 07 Eyl 2011, 08:31

güzel bi yere benziyor ustalarımız gerekeni söylemiş bir de aşagıdaki resme bakabilirsin ..saygılar

Resim
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen cındar ido » 07 Eyl 2011, 19:20

tşk ederim yorumlarınız için sizce bu işaretler neyi sembolize ediyor kimi mezar diyor kimi mahsen girişi ne olduğu hakkın da bilgi edinirsek ona göre bi araştırma yapacaz birde daire içine aldığınız yer yuvarlak oymadan biraz uzak....... işaretlediğiniz yer için eski ev diyenlerde var sizin yorumunuz ne.........mezarlar oymaya yakın olur diye biliyorum.......kolay gele saygılarım la
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Mesajgönderen EsRaReNGiZ » 07 Eyl 2011, 20:27

s.a. kardeş yuvarlak oyma kare oyma ve üçgen mezar sembollerindendir... sizinki de onlara benziyor ama mahsenle alakası yok ...oymalar mezara yakın olur diye bir şey yoktur yakında olabilir uzakta ama oymaya yakın olan en uygun yere mezar yapılır veya mezara yakın olan en uygun yere oyma yapılır ....

ayrıca kimse burda kesin mezar var demedi sadece olabileceğini söyledi ...o yüzden eğer bizleri dinlersen küçük bir ön araştırma ile orda ne oldugu ortaya cıkar ve cıkan emarelerle yola devam edip etmeyeceğini sana ustalarımız söyler...bizler yorumlarız ve araştırma yapıp yapmamak sana kalmıstır ... saygılar
Bilki verdiin senindir, insanoğlu karnına tapar, Kişi mezara girdiğinde kalan mal başkasınındır. Kaşgarlı Mahmut

Yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ...
LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM

Resim
Kullanıcı avatarı
EsRaReNGiZ
Yönetici
Yönetici

Mesajgönderen HayatAğacı » 08 Eyl 2011, 09:42

cındar ido yazdı:tşk ederim yorumlarınız için sizce bu işaretler neyi sembolize ediyor kimi mezar diyor kimi mahsen girişi ne olduğu hakkın da bilgi edinirsek ona göre bi araştırma yapacaz birde daire içine aldığınız yer yuvarlak oymadan biraz uzak....... işaretlediğiniz yer için eski ev diyenlerde var sizin yorumunuz ne.........mezarlar oymaya yakın olur diye biliyorum.......kolay gele saygılarım la

S.A,
kardeş oymaların pek büyük değil ve pek kalitelide değil.... mahsen girişi diyenlerin neyi kast ettiklerini bilmiyorum... mahsen nedir bir kere? neden yapılır? ne olur içinde? giriş ağzını neden kapatırlar? neden sağına veya soluna işaret yaparlar? bu soruların birini bile eksiksiz cevaplamaları lazım.... mahsen girişi diyenler, bellemişler mahsen mehsen diye, özü yok, içeriği yok, arkası yok... ben şahsım olarak mahsen diyenlerin sözlerine aldırış etmiyorum...burada mahsen olabilmesi için büyük kaya kütleleri olması lazım... aynı şekilde içini oymaya müsait kaya cinsi olması lazım...

gelelim diğer sorularına, daire içerisini aldığım yer evet, benimde ilk dikkatimi çeken oranın bir yerleşim izi olduğu idi... ihtimallerden biride oranın tamamen yıkılmış ören yeri olduğudur....bu konuyada yazacaktım biraz erindim, birazda acelem vardı yetiştiremedim... ama bu şekilde de değerlendirmek lazım...

oyma olan bir yerin 1 km ye kadar alan içerisinde mezarlar olabilmekte... tek bir oyma ile 1 km alan içinde onlarca mezar çözümledim... sizin arazinizde işte burada mezar diyebileceğim görüntü göremedim... sonuçta sizin gözünüzle araziyi görebiliyoruz... traşlanmış kayalar ve mıcırlı alanlar birinci tercihiniz olmalıdır...saygılarımla.
Allah'ın sana verdiğinden (O'nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu gözet, ama dünyadan da nasibini unutma! Allah'ın sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.(Kasas 77)

yaptığımız tüm yorumlar, ya yasal Kazı Öncesi araştırlamarı Esas alarak, yada bilgilenmek amaçlı araştırmaları Esas alarak, yapmaktayız ... LÜTFEN !!! kaçak kazılardan uzak duralım.

Çoklu veya Tek Resim Yüklemek İçin Alternatif Linkler: http://www.ressim.net - http://imgur.com/
Kullanıcı avatarı
HayatAğacı
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi
DeFiNeLeRiM MüDaViMLeRi

Mesajgönderen ErAy » 08 Eyl 2011, 09:54

selamun aleykum (Yine geç kaldım konuya :komik ) Üstadlarım gereken heyseyı soylemıs..sıze de soylenenlere uymak kalıyor kolay gelsın :gül
" Asıl yetimler anadan babadan değil ilim ve ahlaktan yoksun olanlardır..." Hz. Ali (R.A)''

===============>LÜTFEN KAÇAK KAZILARDAN UZAK DURALIM<===============

Resim
Kullanıcı avatarı
ErAy
Tecrübe Ehli
Tecrübe Ehli

Mesajgönderen cındar ido » 22 Şub 2012, 18:54

S.A HOCAM SİZE BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM AT NALI NE ANLAMA GELİYO Bİ ARKADAŞIM GÖRMÜŞ BANA ANLATTI RESİM İSTEDİM KAR VAR HAVA ŞARTLARI YÜZÜNDEN ULAŞIM YOK NEYİ SENBOLİZE EDİYOR.
TEŞEKKÜR...........
Kullanıcı avatarı
cındar ido
DEFİNELERİM ÜYESİ
DEFİNELERİM ÜYESİ

Sonraki

Dön RESİMLİ DEFİNE İŞARETLERİ